Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
vrajitoareledinromania.over-blog.com

Sufletele pierdute din secta Poarta Paradisului

March 1 2015 Published on #Secte

La 26 martie 1971, într-o vilă de la Rancho Santa Fe, în California, au fost descoperite aliniate 39 de corpuri. Toţi membri ai sectei Poarta Paradisului, şi-au abandonat învelişul corpurilor pentru a întâlni vasul spaţial ascuns în spatele cometei Hale-Bopp, în drum spre o destinaţie cosmică cunoscută doar de ei, în scopul de a atinge un nivel superior.

După 10 zile de anchetă, poliţia californiană a închis dosarul: nicio picătură de sânge, nicio crimă, niciun vinovat, nicio explicaţie raţională. Doar nişte iluminaţi... Prin ce procedeu de îndoctrinare aceste 21 de femei şi 18 bărbaţi au fost însă convinşi că vor accede la un nivel superior?

Sinucidere colectivă

Sinucigaşii de la Santa Fe nu erau marginali, erau cunoscuţi ca fiind nişte oameni echilibraţi. Locuiau în vile luxoase şi se ocupau cu crearea de situri pe Internet. Uneori îşi nelinişteau vecinii datorită pijamalelor negre gen vietnameze pe care le purtau, însă referinţele lor profesionale erau excelente. Consultanţii societăţii Higher source se arătau extrem de competenţi pentru a-şi ghida clienţii în cyber-spaţiu. Aceştia din urmă nu erau însă la curent cu faptul că funcţionarii societăţii erau de asemenea în serviciul sectei Poarta Paradisului.

Adepţii

* În 1996, Steven şi Yvonne Mc Curdy-Hill şi-au abandonat cei cinci copii ai lor, printre care doi gemeni noi-născuţi. Steven, pasionat de sceance-fiction, a descoperit pe Internet site-ul Heavens Gate. Yvonne a fost încântată de magnetismul lui Do şi va lua parte la marea călătorie. Cât despre Steven, s-a întors acasă după două sau trei luni de prezenţă în secta. Este unul dintre rarii supravieţuitori care au stat în vila de la Rancho Santa Fe.

* David Geoffrey Moore, un adolescent fragil, a dispărut în 1975 după ce a asistat la o adunare a unui grup misterios, ai cărei membri credeau că OZN-urile le conduceau destinul. Mama sa l-a regăsit după 20 de ani cu un aer calm, raţional, fericit.

* John Craig, 63 ani. În 1975, era un om de afaceri prosper, tată a 6 copii. Un vechi prieten care i-a făcut o vizită i-a prezentat învăţăturile lui Do şi Ti, care atunci se numeau Bo şi Peep. O săptămână mai târziu, după o întâlnire cu Do, el şi-a abandonat soţia şi copiii pentru a se alătura sectei. Pentru mine, a murit de 22 ani, a declarat soţia sa Mary-Ann, după plecarea sa subită. Nu ne dădea veşti decât ocazional cu scrisori impersonale şi fără adresă de întoarcere.

* Raymond Alan Bower a asistat pe când avea 25 de ani la o conferinţă privind OZN-urile, condusă de Marshall Applewhite la universitatea din Stanford la Palo Alto. El s-a alăturat sectei în 1975 şi a părăsit-o 8 ani mai târziu. În 1988, el a traversat două probe dureroase: moartea fratelui său mai tânăr şi o procedură de divorţ în urma căreia şi-a pierdut păstrarea celor trei copii ai săi. De atunci, după spusele surorii sale Susan Ventulette, a trăit din mici afaceri şi şi-a petrecut restul timpului în faţa televizorului până în ziua în care a întâlnit un alt fost membru al Porţii Paradisului. Conform lui era semnul destinului şi s-a decis să se reintegreze în sectă. Nimeni nu l-a forţat de a se reîntoarce acolo, a declarat una dintre surorile sale. Era cu ei pentru că obţinea o pace interioară pe care nu o găsea în exterior, în lumea reală.

* Ladonna Ann Burugato, 40 ani, era o violonistă remarcabilă, zice tatăl său şi exercita meseria de programator în informatică. Timp de 3 ani, tatăl său a pierdut contactul cu ea şi în acelaşi timp Ann s-a alăturat sectei. El a angajat un detectiv particular, care declară: Am făcut totul pentru a o regăsi. Împreună cu familia mea am plecat în căutarea sa timp de trei ani, însă ea părea să aibă mereu o lungime avans faţă de noi. Când Ladonna a închiriat o casă în districtul Cherry Creek School (Colorado), proprietarul său a remarcat un comportament destul de straniu: Fixase în colţurile patului său patru cristale în formă de diamant şi un mare cristal suspendat de tavan chiar deasupra patului. Aveam impresia că era un fel de experienţă New Age de comunicare cu spirite.


* Margaret June Bull, 53 ani, a intrat în sectă la mijlocul anilor 70, după ce a fost profesoară de engleză în Spania. Ea a revenit acasă în 1994, la moartea mamei sale. În acea perioadă, vorbea de membrii sectei care conduceau maşini de lux, trăiau în comunitate, se mutau frecvent şi erau cu toţii celibatari. Îi credeam inofensivi, a declarat ea fratelui său John, până în ziua în care am primit o casetă video, în care Applewhite se proclama noul mesia şi îşi chema adepţii la mântuire.

* Cheryl Elaine Butcher, 43 ani, a intrat în sectă în 1976b în Oregon. După spusele mamei sale, părea foarte fericită: Nu a considerat niciodată Poarta Paradisului ca o sectă. Mama sa nu a mai revăzut-o după 1993.

* Erika Ernst, 40 ani. După prietenii săi din oraşul natal Calgary, era în 1976 o elevă strălucitoare şi o adolescentă simpatică căreia îi plăcea să călătorească. La sfârşitul studiilor sale, a vorbit de a intra în sectă cu un prieten. Puţin după, ea a abandonat tot ceea ce poseda şi a părăsit Calgary. Tatăl său a declarat: În 21 de ani, nu ne-a vizitat decât o dată şi nu ne-a dat niciun telefon. Ne spunea că făcea lucruri formidabile şi că se simţea fericită. Dar cred că a suportat o spălare a creierului.


* Julie Lamontagne, 45 ani. În 1974, a obţinut diploma de infirmieră a Universităţii din Massachussets-Amherst, când tatăl său a decedat. După spusele fratelui său, ea era dezamăgită total şi tristă. Julie a intrat în sectă în 1975, ca infirmieră personală a lui Do. Câteva luni mai târziu a scris pentru a anunţa că rupe orice contact. Familia sa a cheltuit mii de dolari pentru a încercat s-o găsească. Ultima oară când s-a arătat, a fost la domiciliul soacrei sale, în 1990, la Brooksville.

* Jeffrey Howard Lewis, 41 ani. Era maseur-kinesiterapeut la San Antonio. Brusc, şi-a vândut toate lucrurile şi a părăsit oraşul pentru a se alătura sectei. Prietenilor le-a scris că nu dorea să rămână în contact cu ei, le-a cerut să fie fericiţi pentru el căci într-adevăr şi-a găsit calea.

*Thomas Nichols, 59 ani. Sora sa, actriţa Michelle Nichols, juca rolul lt. Uhura în serialul de televiziune Star Trek. Thomas nu a mai dat nicio veste familiei sale timp de 20 de ani, pentru a rămâne fidel credinţelor sale religioase. A venit totuşi la moartea mamei sale. Thomas şi-a anunţat sora că venirea cometei Hale-Bopp reprezintă pentru el un eveniment capital.

* Gary Jordan St. Louis, 44 ani. Şi-a părăsit domiciliul în 1992 lăsându-i prietenei sale o casetă video explicându-şi decizia: Vreau ca toată lumea să ştie că eu am ales să plec. Vreau să-mi întâlnesc Tatăl spiritual şi camarazii şi sunt foarte fericit. A plecat pentru a-mi ajuta adevăratul tată are pentru mine mai multă semnificaţie decât orice alt lucru. Mulţi dintre ei au cel puţin un punct comun: acela al unei treceri de la viaţa goală la întâlnirea cu Do sau cu mesajul său. Chemarea lui Do este irezistibilă, fascinaţia sa este totală. Este un manipulator de suflete.

Profilul gurului

Marchall Herff Applewhite, 65 ani, s-a născut la Corpus Christi în Texas. Era în aparenţă un om sfânt,iubitor de muzică, înainte de a deveni Do. Căsătorit în anii 70, a devenit tată a doi copii. Era profund religios şi unanim apreciat în mediul catolic.

Dar homosexualitatea sa nesumată îi răscolea interiorul. Între altele, avea mai multe slujbe, devenea deprimat şi începea să audă voci. În 1971, în cursul unei consultaţii într-un spital psihiatric, a întâlnit-o pe Bonnie Lu Nettles, o infirmieră care va deveni viitoarea sa parteneră Ti. Atracţia lor a fost întotdeauna spirituală şi ezoterică şi faptul de a renunţa la orice sexualitate în numele unei anume perfecţiuni (astfel, opt din zece bărbaţi de la Santa Fe se vor castra, luând exemplul lui Do). Câteva luni mai târziu, Do şi-a abandonat soţia şi copiii pentru o experienţă iniţiatică de-a lungul S.U.A. Cuplul bizar, care se numea The two, trăia din consultaţii astrologice în condiţii precare. Dar puţin câte puţin, ei şi-au găsit calea, în perioada apariţiei new-age şi a curentului hippie.

Naşterea unei secte

În cursul unei conferinţe condusă de The two privind tema mesajul OZN-urilor, peste 20 de persoane li s-au alăturat pentru a forma ceea ce era deja un embrion de sectă. Dar The two, care îşi ziceau că sunt aleşi de extratereştri pentru a le transmite mesajele oamenilor, se vor discredita atunci când o mulţime de 400 de spectatori, nerăbdători, a aşteptat în van sosirea unui vas spaţial în Colorado. Cu toate astea, de atunci secta a evoluat.

Do şi Ti au decedat în 1985 însă cuvintele lor au rămas: Viaţa terestră este fundamental coruptă de rău, civilizaţia este condamnată, apocalipsul se apropie; doar o minoritate de aleşi, din nivelul superior al oamenilor vor fi salvaţi: ei îşi vor părăsi corpurile, aceste învelişuri temporare ale sufletului, îmbarcându-se într-un OZN şi vor fi reîncarnaţi într-o altă planetă.
Do s-a închis într-un univers din ce în ce mai paranoic: Conform standardelor sociale, psihiatrice, medicale şi religioase, zice el, ne-am pierdut demult sănătatea mentală.

Noii convertiţi trebuie să accepte o relaţie exclusivă cu Poarta Paradisului. O disciplină implacabilă ritmului vieţii sectei. Fiecare membru este în permanenţă însoţit de dublura sa însărcinată de a-l pune pe drumul drept: orice iniţiativă personală, orice căutare a identităţii, prin gândire, sex, comportament, este exclusă. Un ceas sună regulat pentru ca toţi membrii să se consacre singurului destin colectiv, printr-un fel de reciclare mentală.

Îndoctrinarea este totală, este preţul plătit pentru a atinge nivelul superior. Să nu uităm să S.U.A. este ţara în care există cei mai mulţi oameni care cred în rolul mesianic al farfuriilor zburătoare. Dar şi cei mai mulţi care cred că le-au văzut sau au fost răpiţi de acestea.

Sufletele pierdute din secta Poarta Paradisului
Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post