Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
vrajitoareledinromania.over-blog.com

Fantoma din cimitirul Ipswich

January 24 2015 Published on #fantome

Într-o după-amiază răcoroasă de martie din anul 1959, s-a făcut o fotografie ciudată în cimitirul din Ipswich (Anglia), despre care adepții tezei parapsihologice susţin că ar fi fotografia incontestabilă a unei fantome reale.
În acea zi, doamna Mabel Chinnery, însoțită de soțul ei, Jim, s-a dus în vizită la mormântul mamei sale, care murise cu un an mai devreme. Pierderea a fost la fel de crudă şi pentru domnul Chinnery, soțul ei, care şi-a iubit mult soacra.
Totodată au adus un aparat de fotografiat pentru că doreau să ia un instantaneu cu mormântul rudei lor scumpe dispărute din această lume.
După ce au zăbovit o vreme pe mormântul decedatei, cei doi au plecat spre maşina lor. Jim Chinnery s-a mutat la volan în timp ce Mabel a luat o ultimă imagine pentru a termina rola de film.
Câteva săptămâni mai târziu, s-au uitat cu surprindere la imaginile publicate şi au intrat brusc în panică.
Pe bancheta din spate și pe partea stângă era o persoană care nu ar fi trebuit să fie acolo: Jim nu era singur în autovehicul, soacra se afla de asemenea acolo, pe locul care-i plăcuse în mod deosebit, deoarece aşa putea să vorbească mai uşor cu el în timp ce conducea!
Imediat ce un cotidian britanic de mare tiraj a publicat poza în coloanele sale, aceasta a devenit celebră. Desigur, s-a făcut şi o expertiză a fotografiei şi clişeului dar nu s-au constatat niciun fel de retuşuri.

Fantoma din cimitirul Ipswich
Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post