Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
vrajitoareledinromania.over-blog.com

Fenomene paranormale la fortul William Henry

March 10 2015 Published on #fantome

Situat pe malul lacului George din nordul statului New York, fortul William Henry este considerat drept unul din locurile cele mai bântuite. Numele său a fost dat în onoarea prinţului William Augustus, duce de Cumberland şi fiul regelui George al II-lea, şi a prinţuluiWilliam Henry, primul duce de Gloucester şi Edimburg, fiul cel mai mic al lui George al II-lea şi fratele viitorului rege George al III-lea al Marii Britanii.

Fortul a fost construit de William Johnson în septembrie 1755, în timpul Războiului de Şapte Ani şi trebuia să protejeze de atacurile francezilor venite de la fortul Carillon şi de la fortul Saint-Frederic.

El făcea parte dintr-un ansamblu de forturi britanice şi franceze aflate de-a lungul Hudsonului şi lacului Champlain din New York până la Montreal, în Canada.

În acest fort bântuit de fantome, britanicii și indienii s-au dedat în august 1757 la un adevărat masacru. Forţele franceze şi canadiene, împreună cu indienii ( 8.000 de soldaţi), conduse de generalul Ludovic Joseph de Montcalam au atacat viguros fortul William Henry. După asediu, francezii şi canadienii au distrus fortul.

Turiștii și personalul care lucrează în fortul reconstruit au raportat zgomote inexplicabile de paşi, lumini care se prind sau sunetul unui clopoțel în timp ce nu există niciun curent de aer.

Fenomene paranormale la fortul William Henry
Fenomene paranormale la fortul William Henry
Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post